6/5/16

ΑπάντησηΥΠΕΣ σε δημοσίευμα για αλλοδαπή, ηοποία υπέβαλε αίτηση για απόκτηση υπηκοότητας

ΑπάντησηΥΠΕΣ σε δημοσίευμα για αλλοδαπή,
ηοποία υπέβαλε αίτηση για απόκτηση υπηκοότητας


Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Ζήτησα υπηκοότητα όμως δε μου λένε ούτε ναι… ούτε όχι», σε σχέση με Μολδαβή η οποία ήταν παντρεμένη με Κύπριο υπήκοο που απεβίωσε και η οποία παραπονείται ότι δεν παίρνει απάντηση στο αίτημα που έχει υποβάλει στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού & Μετανάστευσης για απόκτηση της κυπριακής ιθαγένειας, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
«Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, στην οποία έχει προβεί το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω Μολδαβή έχει χορηγηθεί η κυπριακή ιθαγένεια στις 18/04/2016, μετά από έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία δόθηκε στις 30/03/2016.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια διεκπεραίωσης του σχετικού φακέλου.
Το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών είχε, σήμερα, και τηλεφωνική επικοινωνία με την ενδιαφερόμενη, για σκοπούς επιβεβαίωσης της σχετικής πληροφόρησης, ότι δηλαδή έχει αποκτήσει την κυπριακή ιθαγένεια, πράγμα που εμφανίζεται με ξεκάθαρο τρόπο και στο ηλεκτρονικό αρχείο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.
Αναμένουμε από τον Φιλελεύθερο δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, για σκοπούς ισορροπίας και αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού, σύμφωνα και με την τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχαλάκη Χριστοδουλίδη, και του δημοσιογράφου της εφημερίδας κ. Λούκα Πάρπα».
-----------------------
ΜΧ/ΜΚΑ/ΕΙ