3/4/16

Η Αλληλεγγύη στο πλευρό των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μετά την απρόκλητη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν


Η Αλληλεγγύη στο πλευρό
των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Λύση του προβλήματος με διπλωματικά και εφαρμογή της Αρχής της Αυτοδιάθεσης.
Η νέα βάναυση και απρόκλητη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σε βάρος των Αρμενίων του Αρτσάχ- (Ναγκόρνο Καραμπάχ) το Σάββατο 2 Απριλίου, 2016 είναι καταδικαστέα και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αμέριστη στήριξή μας προς τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και προς το Περήφανο Αρμενικό Έθνος, που αγωνίζονται για την ελευθερία τους και την ασφάλειά τους κατά της επεκτατικής πολιτικής των δικτατόρων της «Κυβέρνησης» του Αζερμπαϊτζάν και για το ιερό δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως, όπως είναι κατοχυρωμένο στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, άρθρο 1 παράγραφος 2».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη με αφορμή τα αιματηρά επεισόδιο που ξέσπασαν στην μεθόριο μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 στρατιώτες και από τις δυο πλευρές, καθώς και άμαχοι, ανάμεσά τους και ένα μικρό κοριτσάκι μετά από επίθεση Αζερικών δυνάμεων σε Αρμένικο χωριό.
Στην ανακοίνωσή της η Αλληλεγγύη τονίζει και τα εξής: «Η διεθνής κοινότητα και ειδικότερα η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να βλέπει εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις χωρίς να ενεργεί αποτελεσματικά. Εάν γίνει ανεκτή η επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν θα τιναχτεί στον αέρα η ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είναι μόνο οδυνηρή και τραγική για την περιοχή, αλλά και για την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για το λαό του, που μπορεί να ζήσε ειρηνικά με τους Αρμένιους επιλύοντας το πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ με διπλωματικά μέσα στη βάση της αρχής της αυτοδιάθεσης των λαών».
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προτίθεται να αποστείλει αντιπροσωπεία στην Στεπανακέρτ το συντομότερο δυνατόν.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016