8/4/16

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Νίκου Χριστοδουλίδη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσε τεκμηριωμένα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς, τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας της τελευταίας τριετίας.

Με τη συνετή πολιτική της Κυβέρνησης, τη συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων, των κοινωνικών εταίρων και πάνω από όλα του κυπριακού λαού, επιτεύχθηκε η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς επίσης η αναθέρμανση της οικονομίας και, κατ’ επέκταση, η σταδιακή προσέλκυση επενδύσεων που οδηγούν στην ανάπτυξη.

Όπως εξάλλου ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες βράδυ, η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να υπεισέλθει μέσα από ανακοινώσεις, σε αντιπαράθεση με όσα των κοινοβουλευτικών κομμάτων εκφράζουν κριτική ή και αντίθετες απόψεις για το συλλογικό έργο που έχει επιτελεστεί.

Οι τεκμηριωμένες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, με σύγκριση μάλιστα της κατάστασης πραγμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί και των σημερινών δεδομένων όπως έχουν διαμορφωθεί, τα οποία επέτρεψαν, ανάμεσα σε άλλα, την επιτυχή έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο, καθώς επίσης η συνεχής προσπάθεια για σταθεροποίηση και ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας, αποτελούν τη μόνη και αληθή, από τα γεγονότα, απάντηση σε όσους αμφισβητούν αυτό που δεν αρνούνται ούτε οι θεσμοί της ΕΕ ούτε οι διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης και, πάνω από όλους, στην ευρύτητά του ο κυπριακός λαός.

Η Κυβέρνηση με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με κύριο μέλημα την ευημερία του κυπριακού λαού θα συνεχίσει την προσπάθεια, έτσι ώστε μέσα από τις πολιτικές σύνεσης που ακολουθεί και της σκληρής δουλειάς που επιτελεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ακόμα υφίστανται, λόγω σφαλμάτων και παραλείψεων του παρελθόντος και διαχρονικών παθογενειών, και να οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες πλήρους ευημερίας και ανάπτυξης.