8/4/16

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκου Τορναρίτη

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκου Τορναρίτη
για τον χθεσινοβραδινό απολογισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην δημοσιογραφική του διάσκεψη δεν παρουσίασε μόνο ένα εκτενή απολογισμό αλλά ταυτόχρονα κατάθεσε και την στρατηγική του για το μέλλον.
Παρουσιάστηκε ειλικρινής, συναινετικός και αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Αναγνώρισε την ωριμότητα που επέδειξαν κόμματα και κοινωνικοί εταίροι τονίζοντας το γεγονός ότι οι θυσίες των πολιτών συνέβαλαν καθοριστικά στο θετικό αποτέλεσμα και δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Πριν τρία χρόνια η κατάσταση ήταν οριακή και κρίναμε πως έπρεπε να θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διάσωσης του τόπου και αυτό κάναμε.
Στον πρώτο χρόνο της θητείας του Προέδρου, καταφέραμε να διασώσουμε το κράτος που ήταν υπό κατάρρευση.
Τον δεύτερο χρόνο, σταθεροποιήσαμε την οικονομία και τον τρίτο χρόνο, ήδη από το πρώτο τρίμηνο βλέπουμε την ανάπτυξη να επιστρέφει και τους κόπους και τις θυσίες των εργαζομένων και των επιχειρηματιών να αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
Οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι ακόμη πιο ευοίωνες.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη και οι βελτιωμένοι οικονομικοί δείκτες, έχουν αρχίσει να καθιστούν εμφανείς και τις θετικές τους επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.
Με αυτά ως δεδομένα αναμένουμε πως θα δημιουργηθούν συνθήκες βελτίωσης της ζωής πολλών συμπολιτών μας ιδιαίτερα των ανέργων και των ευάλωτων ομάδων, που πλήρωσαν – και συνεχίζουν να πληρώνουν- υψηλό κόστος.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν σήμερα οι πολίτες είναι ξεκάθαρο: θέλουν να επιστρέψουν πίσω ή να συνεχίσουμε μαζί με σταθερή προοπτική.

Λευκωσία 08/4/2016