22/4/16

Συνάντηση Ν. Συλικιώτη με Παλαιστίνιο Υπουργό Ενέργειας

Συνάντηση Ν. Συλικιώτη με Παλαιστίνιο Υπουργό Ενέργειας


      Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, είχε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Ενέργειας, Ομάρ Κετάνεχ, στις Βρυξέλλες.
        Θέμα της συζήτησης ήταν οι κακουχίες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εξαιτίας της κατοχής και της άρνησης του Ισραήλ να τους επιτρέψει την αξιοποίηση των φυσικών τους πόρων.
        Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα όπου υπάρχει ηλεκτρισμός μόνο 2 με 6 ώρες την ημέρα ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η πρόσβαση στο νερό. Ο Υπουργός κ. Κετάνεχ, υπογράμμισε πως οι Παλαιστίνιοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν και σε πολλές περιπτώσεις πεθαίνουν. Απηύθυνε λοιπόν έκκληση να ασκηθούν άμεσα πιέσεις από την ΕΕ προς το Ισραήλ ώστε να σεβαστεί όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
       Ο κος Συλικιώτης επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Ενημέρωσε δε για τις στις συνεχείς πιέσεις που ασκούνται  ώστε το Ισραήλ να τερματίσει τον εποικισμό, να άρει την κατοχή και να δεσμευτεί σε ένα οδικό χάρτη για την ειρήνη.
       Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως θα επιδιώξει να συζητηθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα που ανέφερε ο κ. Κετάνεχ σε μελλοντική συνεδρία της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη με σκοπό να βρεθούν  συγκεκριμένες λύσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση επιβεβαίωσε πως θα αξιοποιηθεί και η εκδήλωση που θα οργανώσει η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς για την Παλαιστίνη στις 25 Μάιου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.