3/4/16

Δήλωση Ελένης Μαύρου μέλους Π.Γ. ΑΚΕΛ

Αυτοί που δημιουργούν σκόπιμα συνθήκες εργασιακής αναταραχής πρέπει να απολογηθούν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ασθενείς

Δήλωση Ελένης Μαύρου μέλους Π.Γ. ΑΚΕΛ


Ανακούφιση προκάλεσε σε όλους, ιδιαίτερα στους ασθενείς και τις οικογένειες τους, η λήξη της απεργίας των νοσηλευτών. Το να πανηγυρίζουν όμως οι κυβερνώντες για την «ορθή προσέγγιση» του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι πρόκληση.
Αυτοί που με τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία τους για να εμφανίζονται μετά ως δήθεν προστάτες της κοινωνίας, θα πρέπει να απολογηθούν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ασθενείς για τρεις ολόκληρες βδομάδες.
Αφού εξώθησαν τα πράγματα στα άκρα, απειλώντας με ..επιστράτευση του στρατού, της Πολιτικής Άμυνας και της Πυροσβεστικής, συμφώνησαν σε εντατικό διάλογο με τους νοσηλευτές όπως ήταν από την αρχή το αίτημα και όπως επανειλημμένα πρότεινε το ΑΚΕΛ.
Εκτός βέβαια αν πραγματικός στόχος ήταν η εκμετάλλευση του χάους που δημιούργησαν για να δικαιολογείται η προώθηση άλλων σχεδιασμών όπως είναι η πρόταση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για ποινικοποίηση των απεργιών.
2/4/2016
 
Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας παρουσιάζουν ζοφερή εικόνα
Δήλωση Ελένης Μαύρου μέλους Π.Γ. του ΑΚΕΛ

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την έξοδο από το μνημόνιο αλλά τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας παρουσιάζουν μια ζοφερή εικόνα.

  • Οι απολαβές των μισθωτών συνεχίζουν να μειώνονται για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο. Συνολικά στα τρία χρόνια του μνημονίου μειώθηκαν κατά 30,6%.

  • Όσον βέβαια είναι τυχεροί και έχουν δουλειά αφού σε τρία χρόνια χάθηκαν 30 περίπου χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας ότι θα αλλάξει η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική σκληρής λιτότητας.

Είναι λοιπόν ώρα να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν συνέχιση των πολιτικών που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο άνισες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

2/4/2016