3/3/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για τα δανειστικά επιτόκια στην Κύπρο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

για τα δανειστικά επιτόκια στην Κύπρο


  • Οι Κυπριακές τράπεζες δανείζουν με τα ψηλότερα στεγαστικά και επιχειρηματικά επιτόκια της Ευρωζώνης
  • Να πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι και προνομιούχοι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της σημερινής Κυβέρνησης

Στην Κύπρο πληρώνουμε τους περισσότερους τόκους στα στεγαστικά δάνεια αφού οι κυπριακές τράπεζες δανείζουν με τα ψηλότερα στεγαστικά και επιχειρηματικά επιτόκια της Ευρωζώνης. Σε μια χώρα που η Κυβέρνηση νυχθημερόν πανηγυρίζει για την επιτυχία των πολιτικών που εφαρμόζει, η κοινωνία συνεχίζει να πληρώνει για την κερδοφορία των τραπεζών.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά αφού η φιλοσοφία που εφαρμόζεται είναι η ίδια για το σύνολο των πολιτικών της Κυβέρνησης. Να πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι και προνομιούχοι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της σημερινής Κυβέρνησης.

Το λένε εξ’ άλλου και οι αριθμοί τους οποίους συχνά επικαλείται η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει το success story της. Το 90% της κοινωνίας είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται δραματικά προς όφελος του 10% των πιο προνομιούχων, που αύξησαν το συνολικό τους εισόδημα. Μ΄ αυτά τα κριτήρια αξιολογεί τις πολιτικές της επιλογές η Κυβέρνηση και με αυτά θα συνεχίσει να πολιτεύεται και στην ούτω καλούμενη μεταμνημονιακή εποχή.

03/03/2016