3/3/16

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, αποκρύβει  από το λαό την αλήθεια όταν δηλώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα σχέδιο υγείας που σχεδιάστηκε πριν από 25 χρόνια. Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έκανε ακόμη και πέρσι  μελέτες που επαναβεβαίωσαν ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός είναι ο πλέον κατάλληλος για την Κύπρο. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου ΔΗΣΥ φοβάμαι ότι το ΓΕΣΥ είτε μίνι είτε μάξι θα μείνει στο ράφι.
Η Συμμαχία Πολιτών ανέλαβε πρωτοβουλία να μεσολαβήσει με  τον Υπουργό Υγείας και τον ΠΑΣΥΝΟ, με την ελπίδα να υπάρξει μια συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η εξαγγελθείσα απεργία που θα ταλαιπωρήσει τους ασθενείς. 
3 Μαρ. 16
Τα προβλήματα στα Κρατικά νοσηλευτήρια συνεχίζουν να μεγαλώνουν και βεβαίως να ταλαιπωρούν τους ασθενείς. Για αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται βέβαια το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ούτε οι διευθύνσεις των Νοσοκομείων. Η ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση η οποία, έκανε εγκληματικές περικοπές στον προϋπολογισμό για την υγεία και στην πραγματικότητα  η Κυβέρνηση αυτή, πολύ φοβάμαι ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ.
Ως Συμμαχία Πολιτών, έχουμε στηρίξει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και στηρίξαμε και την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας για την εφαρμογή του «μίνι ΓΕΣΥ», υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι το πρώτο στάδιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου ΓΕΣΥ. Όμως και στην περίπτωση του «μίνι ΓΕΣΥ», απαιτείται να στελεχωθούν άμεσα τα κρατικά νοσηλευτήρια και να εξοπλιστούν.
Ακούγοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, πολύ φοβάμαι  ότι απουσιάζει παντελώς   η πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση και δεν εννοώ τον Υπ. Υγείας, να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ. Ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, αποκρύβει  από το λαό την αλήθεια όταν δηλώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα σχέδιο υγείας που σχεδιάστηκε πριν από 25 χρόνια. Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έκανε ακόμη και πέρσι  μελέτες που επαναβεβαίωσαν ότι οι προηγούμενες και ο σχεδιασμός τους είναι ο πλέον κατάλληλος για την Κύπρο. Οι δηλώσεις του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος απλά αποκαλύπτουν  ότι η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τους νεοφιλελεύθερους δογματισμούς της. Φοβάμαι ότι το ΓΕΣΥ είτε μίνι είτε μάξι θα μείνει στα ράφια.
Ταυτόχρονα, ως Συμμαχία Πολιτών πήραμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε ώστε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που θα οξυνθούν στην περίπτωση που θα εφαρμοστεί η απόφαση της ΠΑΣΥΝΟ για επ΄ αόριστο απεργία των νοσηλευτών. Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία να μεσολαβήσουμε με  τον Υπουργό Υγείας και τον ΠΑΣΥΝΟ, με την ελπίδα να υπάρξει μια συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η εξαγγελθείσα απεργία που θα ταλαιπωρήσει τους ασθενείς.