4/3/16

Ολοκλήρωση ημερίδας: «Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητα των Φύλων




Ολοκλήρωση ημερίδας: «Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητα των Φύλων
: Εμπειρίες και Διδάγματα από το Βορειο-Ευρωπαϊκό Μοντέλο»

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της ημερίδας με θέμα: «Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητα των Φύλων: Εμπειρίες και Διδάγματα   από το Βορειο-Ευρωπαϊκό Μοντέλο» που συνδιοργανώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, με τη συνεργασία των πρεσβειών της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου.


Το πρώτο μέρος της ημερίδας άρχισε με ομιλία του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Αντρέα Κεττή. Στη συνέχεια προβλήθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από τον Ευρωβουλευτή κ. Τάκη Χατζηγεωργίου και την Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας κα Margot Wallström. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από την κα Anne Lammila , Πρέσβειρα στο Φινλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την ισότητα των φύλων στη Φινλανδία, την κα Ina Brouwer πρώην Διευθύντρια για θέματα Ίσων Δικαιωμάτων στην Ολλανδία που μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ολλανδία και στην Κύπρο, καθώς επίσης και από τον κ. Klas Gierow , Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ισότητας των φύλων στη Σουηδία. Ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους και σύντομη συζήτηση.


Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της ημερίδας και στο πλαίσιο πολιτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανέπτυξαν τις θέσεις τους αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Ακολούθησε συζήτηση με υποβολή ερωτημάτων από τους παρευρισκόμενους.