22/3/16

Δήλωση Κώστα Κώστα Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

Δήλωση Κώστα Κώστα Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου αναφορικά με τη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εργασιών και άλλων συναφών θεμάτων

Ως ΑΚΕΛ σημειώνουμε το γεγονός ότι καμία διαβούλευση δεν έγινε από μέρους του Υπ. Οικονομικών και της Εφόρου Ασφαλίσεων με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
Σημειώνουμε επίσης την έντονη αντίθεση του Συνδέσμου σε πρόνοιες που έχουν εισαχθεί στο νομοσχέδιο και στους Κανονισμούς οι οποίες, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, είναι αντισυνταγματικές, όπως επίσης και το γεγονός ότι ενώ στην Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν αναφέρεται καμία αλλαγή σχετικά με τη Διαμεσολάβηση Πελάτη και Ασφαλιστικής Εταιρείας, στο νομοσχέδιο και στους Κανονισμούς γίνονται μεγάλες αλλαγές. Διαφωνίες επίσης φαίνεται ότι υπάρχουν και μεταξύ της Εφόρου Ασφαλίσεων και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.
Ως ΑΚΕΛ θα συμβάλουμε στο διάλογο που θα αναπτυχθεί στην Επιτροπή Εμπορίου την ερχόμενη βδομάδα έτσι ώστε τα τελικά κείμενα του νομοσχεδίου και των Κανονισμών που θα καταλήξουν στην Ολομέλεια να έχουν ως κύριο στόχο την προστασία των πολιτών και όχι την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

22/3/2016