9/3/16

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση απορρήτων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση
απορρήτων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου

 
Ως πρώτη απάντηση στην απαράδεκτη, επιλεκτική δημοσιοποίηση απορρήτων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου εκ μέρους του Προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνου Σιζόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την αποκάλυψη απορρήτων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου. Πρόκειται για πράξη απαράδεκτη και υπονομευτική της προσπάθειας που καταβάλλουμε για μία βιώσιμη λύση στο εθνικό μας θέμα.
 
Είναι η πρώτη φορά από το 1977 που ιδρύθηκε και λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο, που μέλος του Σώματος προβαίνει σε μία τόσο απαράδεκτη ενέργεια.
 
Η αποσπασματική αποκάλυψη των απορρήτων πρακτικών και το χείριστο, η διαστρεβλωμένη ερμηνεία την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, συνιστούν αχαρακτήριστη πράξη.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σιζόπουλο σε αυτό τον κατήφορο δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου. Και τούτο γιατί η μόνη του μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού και όχι η εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων που τίθενται υπεράνω του εθνικού καλού.
 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα τοποθετηθούν ευθαρσώς για το απαράδεκτο της ενέργειας του κ. Σιζόπουλου.
 
Η Προεδρία επιφυλάσσεται, αφού μελετήσει τα λεχθέντα, να απαντήσει εάν κρίνει ότι αξίζει να απαντήσει στα όσα ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε.