30/3/16

Δήλωση του Επικεφαλής του Γραφείου Νομικών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Βουλευτή Άριστου Δαμιανού

Δήλωση του Επικεφαλής του Γραφείου Νομικών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ,
Βουλευτή Άριστου Δαμιανού


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να κάνει δεύτερες και σοφότερες σκέψεις σε σχέση με την απόφαση του να ανταποκριθεί σε κλήτευση για να καταθέσει ως μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση που αφορά τον κ. Ρίκκo Ερωτοκρίτου.
Θα πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία θα εκθέσει εκ νέου το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, συντηρώντας τον ως μέρος του προβλήματος, αφού ως γνωστό –δυστυχώς– ο ίδιος ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του κ. Ερωτοκρίτου και έγινε μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης, προκαλώντας την αγανάκτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
Σε μια περίοδο που η θεσμική και πολιτική απαξίωση βρίσκεται στο αποκορύφωμα, όλοι οφείλουμε να ενεργούμε κατά τρόπο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να διαχειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή ζητήματα που εκθέτουν την Προεδρία της Δημοκρατίας ανεπανόρθωτα. Η παρουσία του ως μάρτυρα υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου θα προκαλέσει αλυσιδωτές και απρόβλεπτες θεσμικές και πολιτικές συνέπειες, την ευθύνη των οποίων θα φέρει ο ίδιος προσωπικά.


30/03/2016