3/3/16

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με τις Κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ισραήλ για Εξωτερικές Υποθέσεις

 
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με τις Κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ισραήλ για Εξωτερικές Υποθέσεις

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε απόψε τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Τριμερή Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ αρμόδιων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την οποία φιλοξενούσε σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων. Τις δύο αντιπροσωπείες, των οποίων επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσσέτ, κ. Tzachi Haneg bi, συνόδευαν οι Πρέσβεις των δύο χωρών στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος και κα Yael Ravia - Zadok αντίστοιχα .

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το Κυπριακό πρόβλημα, αναλύοντας επιμέρους πτυχές του. Αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαδικασία για επίλυση του προβλήματος, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας περιορίζει την όποια αισιοδοξία για θετική έκβαση των συνομιλιών, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον επικουρικό ρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να διαδραματίσει σε αυτά τα πλαίσια. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τέλος, συζητήθηκαν η προσφυγική κρίση, που ταλανίζει την Ευρώπη, ιδιαίτερα όμως την Ελλάδα και άλλες Μεσογειακές χώρες, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.