9/3/16

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει στο Παρίσι

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει στο Παρίσι


Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2016.

Τη συνεδρία της Επιτροπής θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της αξιολόγησης των μέτρων που λήφθηκαν για την καλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή, το θέμα της πάταξης του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και τα δικαιώματα των γονέων και των παιδιών που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ακρόαση με θέμα οι γυναίκες και η ριζοσπαστικοποίηση που τρέφει την τρομοκρατία.

Το Σάββατο, 12 Μαρτίου, η κα Κυριακίδου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα εκπροσωπήσει την πιο πάνω Επιτροπή στην 60 η Σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Γυναικών. Η κα Κυριακίδου θα συμμετάσχει επίσης και σε άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία αυτή και που συνδιοργανώνονται από την Επιτροπή Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της ΚΣΣΕ και την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

---------------------