17/2/16

Έτοιμο το Υπουργείο Μεταφορών για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τη νέα κρατική εταιρεία αεροναυτιλίας

Έτοιμο το Υπουργείο Μεταφορών για την κατάθεση του νομοσχεδίου
 στη Βουλή για τη νέα κρατική εταιρεία αεροναυτιλίας


Το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή αναφορικά με τη δημιουργία νέας κρατικής, ιδιωτικού, δικαίου, εταιρείας αεροναυτιλίας, ήταν στο επίκεντρο επισκέψεων που πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Οι επισκέψεις του κ. Υπουργού στα πολιτικά κόμματα, θα ολοκληρωθούν αύριο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του Eurocontrol , σημείωσε ότι  στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας εταιρείας η οποία θα μπορεί λειτουργήσει σε ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον και να φέρει εις πέρας πιο αποτελεσματικά τα καθήκοντά της. Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μείωση των καθυστερήσεων στο FIR και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον εν λόγω τομέα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι ο μέσος όρος των καθυστερήσεων σήμερα ξεπερνά τα 2 λεπτά, την ώρα ενώ ο στόχος που έχει τεθεί από το Eurocontrol είναι της τάξης των 0,3 λεπτών. « Είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί και αυτό σίγουρα δημιουργεί διάφορα προβλήματα, ακόμη και πολιτικής φύσεως», πρόσθεσε.

Το μοντέλο της κρατικής εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, επισήμανε, έχει εφαρμοστεί σε πάρα πολλές χώρες με πολύ μεγάλη επιτυχία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα είναι ανάλογα πετυχημένο και στην Κύπρο. « Όλοι μας θέλουμε να μειωθούν οι καθυστερήσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.
____________