18/2/16

Προβλήματα φοιτητών και αποφοίτων Ρωσικών Πανεπιστημίων συζήτησε το ΑΚΕΛ


Προβλήματα φοιτητών και αποφοίτων Ρωσικών Πανεπιστημίων συζήτησε το ΑΚΕΛ
με γονείς φοιτητών και αποφοίτων Ρωσικών Πανεπιστημίων και το Ρώσο Πρέσβη

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τους Χρίστο Χριστοφίδη, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και του Άθου Γεωργίου επικεφαλής του Γραφείου Υγείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, είχε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συνάντηση με γονείς φοιτητών και αποφοίτων Ρωσικών Πανεπιστημίων. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν φοιτητές και απόφοιτοι Ρωσικών Πανεπιστημίων. Ιδιαίτερα στον κλάδο της Ιατρικής. Προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την ισοτιμία και αντιστοιχία των πτυχίων και άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, εξέφρασε το σκεπτικισμό της για το γεγονός τρίτων χωρών, αποστέλλονται στην Ελλάδα για συγκεκριμένες εξετάσεις, κάτι το οποίο αποτελεί πηγή επιπρόσθετων εξόδων και απώλειας σημαντικού χρόνου.
Σήμερα, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από τον Χρίστο Χριστοφίδη και Άντρο Καυκαλιά, βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας με τον οποίο και συζήτησε αυτά τα ζητήματα. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε από τον κ. Πρέσβη, ότι καταβάλλονται προσπάθειες υπογραφής διακρατικής συμφωνίας αμοιβαίων αναγνώρισης τίτλων σπουδών, μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας η οποία αναμενόταν να υπογραφεί κατά την επίσκεψη Λαβρώφ στην Κύπρο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια είναι όντως η συμφωνία υπογραφεί κατά την επίσκεψη στη Ρωσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ικανοποίηση του γι’ αυτή την προοπτική. Ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα επιδείξουν την αναγκαία αποφασιστικότητα και διάθεση για να υπογραφεί η συγκεκριμένη συμφωνία. Η ίδια αποφασιστικότητα και διάθεση πρέπει να επιτευχθεί από την κυπριακή πολιτεία για να υπερπηδηθούν προβλήματα που σχετίζονται με το Κυπριακό Συμβούλιο Αξιολόγησης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ).
18/02/2016