12/2/16

Εργασίες περιποίησης ευκαλυπτώνα στον ποταμό Πεδιαίο

Εργασίες περιποίησης ευκαλυπτώνα στον ποταμό Πεδιαίο

 
Το   Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό της Λευκωσίας ότι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ειδικά συνεργεία του Τμήματος θα εκτελούν εργασίες περιποίησης του ευκαλυπτώνα στον ποταμό Πεδιαίο.

Η ανάγκη για περιποίηση του ευκαλυπτώνα προκύπτει από το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις δέντρα γυρτά ή ξερά, καθώς και σπασμένα κλαδιά, δημιουργούν κινδύνους για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και κατοικίες ή περιουσίες που συνορεύουν με τον ποταμό.

Οι εργασίες θα αρχίσουν από το Πάρκο Προδρόμου (πίσω από το Γιώρκειο) και θα επεκταθούν σταδιακά προς νότια. Θα περιλαμβάνουν κλαδέματα, αφαίρεση ξερών και πολύ γυρτών δέντρων καθώς και πολύ προσεκτική αραίωση σε ορισμένες περιπτώσεις πυκνών συνδενδριών. Ο καθορισμός των περιποιητικών επεμβάσεων θα γίνεται με πολλή προσοχή από Ανώτερους Λειτουργούς του Τμήματος Δασών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση του Τμήματος.
____________

12 Φεβρουαρίου 2016