5/2/16

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «Η ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «Η ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ»

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Τελεβάντος, σχολιάζοντας την η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος, Μπαρίς Μπουρτζού, ότι η τ/κ πλευρά δεν αποδέχεται τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε:
«Η παρθενογένεση στην Κύπρο ενός νέου ισότιμου συνεταιρισμού που θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την εξισώνει με το ψευδοκράτος δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή για τον κυπριακό λαό.
Η εμμονή της Τουρκίας σε αυτό τον στόχο και η επιμονή των κυρίων Ακιντζί και Μπουρτζού να διαλυθεί η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, φανερώνουν τις πραγματικές Τουρκικές προθέσεις για επικυριαρχία της Άγκυρας στην Κύπρο.
Η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν χαρίστηκε αλλά κατακτήθηκε με τον αγώνα και το αίμα του κυπριακού λαού.
Η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το μόνο σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να οικοδομήσουν το κοινό τους μέλλον.
Για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην υλοποίηση του στόχου για απελευθέρωση της Κύπρου από την κατοχή και στη δημιουργία συνθηκών ενός ελεύθερου σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, θα πρέπει να αποφύγουμε ένα νέο διχασμό και να κωδικοποιήσουμε και να συμφωνήσουμε τους στόχους που θα επιδιώξει η πλευρά μας μέσα από τις διαπραγματεύσεις.
Υπόβαθρο για μια εθνική συνεννόηση μπορεί να είναι η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 που περιλαμβάνει το αναλυτικό περιεχόμενο μιας δημοκρατικής λύσης που διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και με το οποίο υποτίθεται συμφωνούν όλοι», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016