24/2/16

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ





Πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ


Φτάνει αύριο το πρωί στην Κύπροο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. MosheYa'alonγια μονοήμερη επίσκεψη, την πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας κ. ΧριστόφορουΦωκαΐδη.

Ο κ. Ya'alonθα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Υπουργό Άμυνας κ. Φωκαΐδη στο ΓΕΕΦ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Ο κ. Ya'alon θα επισκεφθεί, στη συνέχεια, το Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Βασιλείου Καποτά στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Φιλίας Κύπρου-Ισραήλ.Το Μνημείο ανεγέρθη ως ένδειξη τιμής προς τα παιδιά των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, για τους οποίους η Κύπρος έγινε τόπος διέλευσης για την επάνοδο τους στο Ισραήλ.
Κατά την επίσκεψή του, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυναςθα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου.
Επίσης, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, όπουθα τύχει ενημέρωσης για το έργοτου Κέντρου ενώ θα επισκεφθεί καιτα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Γραφείο Τύπου, 23Φεβρουαρίου 2016