5/2/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

  • Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

    Θετική εξέλιξη, έστω αργοπορημένη η απόφαση που επιτρέπει την ανάκριση Βγενόπουλου Αναμένουμε να γίνουν επιτέλους και ανακρίσεις προσώπων για τα οποία δεν υπήρχαν καθόλου περιορισμοί

Το ΑΚΕΛ καλωσορίζει ως θετική εξέλιξη, έστω αργοπορημένη, την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα που ανοίγει το δρόμο για να ανακριθεί ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του. Αναμένουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι διωκτικές αρχές θα φροντίσουν να διασφαλίσουν στη συνέχεια τη διερεύνηση όλων των πτυχών της τραπεζικής ληστείας που αφορούν στη Λαϊκή Τράπεζα.
Αναμένουμε, συνακόλουθα, ότι και εκεί που δεν υπήρχαν καθόλου περιορισμοί για να γίνουν ανακρίσεις άλλων εμπλεκομένων, επιτέλους θα γίνουν. Για τα 4.5 δις ευρώ ζημίες από τη συγχώνευση της Μαρφίν-Εγνατία με την Λαϊκή, που δεν έπρεπε ποτέ να επιτραπεί από την Κεντρική Τράπεζα να πραγματοποιηθεί. Για την πώληση των παραρτημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Για τα 2 δις. ζημιές της  Τράπεζας Κύπρου από την αγορά των Ελληνικών ομολόγων από τη  δευτερογενή αγορά, που επίσης δεν έπρεπε να γίνουν, ούτε και η εποπτική αρχή έπρεπε να επιτρέψει να γίνουν. Για τα 2 δις. ζημιές τις Τράπεζας Κύπρου από τα ΜΕΔ, με επικέντρωση στους είκοσι μεγαλύτερους οφειλέτες. Για τα 700 εκ ευρώ ζημιές της Τράπεζας Κύπρου από την εξαγορά της Uniastrum. Γενικά, για όλα όσα οδήγησαν στις πρωτοφανείς ανά το παγκόσμιο τραπεζικές ζημίες και τον τόπο στην οικονομική καταστροφή.
Τέλος, σε όσους κατέφυγαν στις δηλώσεις του Βγενόπουλου, νομιζόμενοι ότι βρήκαν ευκαιρία να πλήξουν το ΑΚΕΛ, τους ενημερώνουμε ότι το υποτιθέμενο στέλεχος του ΑΚΕΛ για το οποίο είχε κάνει λόγο παλαιότερα ο Βγενόπουλος, είναι πρόσωπο που καμία απολύτως σχέση είχε ή έχει με το ΑΚΕΛ.
Η εν λόγω υπόθεση όμως αναδεικνύει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες όλων εκείνων που στήριζαν πολιτικά τον κ. Α. Ορφανίδη ζητώντας μέχρι τον Απρίλη του 2012 τον επαναδιορισμό του, όταν είχε ήδη συντελεστεί η τραπεζική ληστεία. Δηλαδή τις ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, πλην του ΑΚΕΛ.
05/02/2016