23/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΗΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΗΚ

Τα κόμματα που ψήφισαν το Νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν πότε θα πουν ένα συγγνώμη αφού αναγνώρισαν  το λάθος τους;  Ή  μήπως η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν να πιστεύουν στις ιδιωτικοποιήσεις  αλλά για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων κοροϊδεύουν το  λαό σήμερα.
Ο Υπ. Οικονομικών θεωρεί ιδιοκτησία του τους Ημικρ. Οργανισμούς και μοιράζει δωρεάν μετοχές στους υπαλλήλους ενόψει εκλογών; Γιατί δεν προσλαμβάνει στο δημόσιο και τους  υπαλλήλους που θα απολύσουν οι τράπεζες;
23 Φεβ.16
Ο Υπουργός Οικονομικών, ακολουθεί την πλέον αλλοπρόσαλλη πολιτική στα θέματα της οικονομίας.   Από τη μια λέει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας στον οποίο έκανε αποκοπές μισθών και επιδομάτων και από την άλλη θέλει να μεταφέρει τους υπάλληλους της ΑΤΗΚ στο δημόσιο,  φορτώνοντας στο δημόσιο ένα επιπρόσθετο  μισθολόγιο  της τάξης των 117 εκατομμυρίων  το χρόνο. Ταυτόχρονα ρωτούμε τον Υπουργό Οικονομικών να μας πει:
1.      Όταν λέει πως η Κυβέρνηση θα δώσει μπόνους μετοχές της ΑΤΗΚ σε όσους  εργαζόμενους επιλέξουν το σχέδιο της πρόωρης αφυπηρέτησης πως εννοεί ότι θα το πράξει; Θεωρεί ότι ιδιοκτήτης των Ημικρατικών Οργανισμών  είναι ο Υπουργός Οικονομικών   ή η Κυβέρνηση του; Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί είναι ιδιοκτησία όλων των πολιτών και δεν μπορεί ο Υπουργός Οικονομικών να μοιράζει δωρεάν μετοχές ενόψει των Βουλευτικών εκλογών. Αν θέλει να είναι γενναιόδωρος ας  μοιράσει δωρεάν μετοχές από τις οικογενειακές του επιχειρήσεις στους υπαλλήλους του.
2.     Γιατί δεν προσλαμβάνει στο δημόσιο και τους  υπαλλήλους που θα απολύσουν οι τράπεζες; Ή μήπως υπάρχουν καλοί και κακοί άνεργοι για τον Υπουργό Οικονομικών.
Ως Συμμαχία Πολιτών ξεκαθαρίζουμε ότι δεν αποδεχόμαστε να βρεθεί στην ανεργία κανένας υπάλληλος της ΑΤΗΚ. Για αυτό και ταχθήκαμε κατά των αποκρατικοποιήσεων και καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για ριζοσπαστική μεταρρύθμιση τους ώστε να απαλλαγούν από την παλαιοκομματική γάγγραινα. 
Ως Συμμαχία Πολιτών  δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το κόστος της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης του δεν θα αφήσουμε να το πληρώσουν οι πολίτες. Αρκετά πλήρωσαν από το κούρεμα των καταθέσεων, των αξιογράφων και τις πολιτικές λιτότητας.
Τέλος, τα κόμματα που ψήφισαν το Νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν πότε θα πουν ένα συγγνώμη αφού αναγνώρισαν  το λάθος τους;  Ή  μήπως η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν να πιστεύουν στις ιδιωτικοποιήσεις  αλλά για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων κοροϊδεύουν το  λαό σήμερα.