8/2/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας, της απραξίας και του αυτοσχεδιασμού στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου

Η ολοκλήρωση χωρίς επιτυχία της διαδικασίας για ενδιάμεση λύση προμήθειας Φυσικού Αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής αποτελεί για το ΑΚΕΛ μια αναμενόμενή εξέλιξη εξαιτίας των υπερβολικών απαιτήσεων των τραπεζών.
Το γεγονός όμως ότι απέτυχε ακόμη μια προσπάθεια για εισαγωγή Φυσικού Αερίου στο ενεργειακό μας ισοζύγιο αποτελεί μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη. Ουσιαστικά για τα επόμενα τουλάχιστόν 6 χρόνια ο τόπος μας θα συνεχίσει παραμένει χωρίς Φυσικό Αέριο.
Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να προβληματιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να προχωρήσει η μόνη επιλογή η οποία μας απομένει που δεν είναι άλλη από την αξιοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη για μεταφορά Φυσικού Αερίου στην Κύπρο.
Σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση ελέγχεται και πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Κατανοεί η κυβέρνηση ότι δεν μας έχει αναμείνει άλλη επιλογή από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη; Γιατί δεν έχει ακόμη υπογραφεί συμφωνία για την ανάπτυξη του κοιτάσματος; Γιατί ενώ το πρόγραμμα ανάπτυξής έπρεπε να είναι έτοιμο από το 2014 ακόμη δεν έχει καν συμφωνηθεί; Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν προχωρεί η συμφωνία;
Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει επιτέλους την πολιτική της αδράνειας, της απραξίας και του αυτοσχεδιασμού και να εργαστεί προγραμματισμένα και  αποφασιστικά για την ανάπτυξη του κοιτάσματος. Τα τελευταία τρία χρόνια  η κυβέρνηση δεν μπορεί να πιστωθεί με καμία ουσιαστική θετική εξέλιξη στα ενεργειακά ζητήματά του τόπου μας. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν οι κυβερνώντες ότι με τα  επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις συνεχείς διακηρύξεις και εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζονται ούτε οι προκλήσεις, ούτε και τα προβλήματα.

08/02/2016