4/2/16

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις Ιδιωτικοποίηση Ασφάλειας Αεροδρομίων

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις
Ιδιωτικοποίηση Ασφάλειας Αεροδρομίων


Σειρά για ιδιωτικοποίηση πήρε η ασφάλεια στα αεροδρόμια μας. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε να εκχωρήσει την αστυνόμευση και τον έλεγχο της ασφάλειας στα αεροδρόμια μας σε ιδιωτική εταιρεία, με το επιχείρημα ότι θα είναι ποιο αποτελεσματικός και παράλληλα θα οικονομήσει 110 αστυνομικούς. Κάτω από τον έλεγχο της Αστυνομίας θα παραμείνει μόνο η φρούρηση των αεροπλάνων και η στατική φρούρηση των χώρων των αεροδρομίων.

Η πρόταση που καταθέσαμε ως ΑΚΕΛ για να παραχωρηθεί ο έλεγχος αυτός στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας με την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού έπεσε στο κενό. Η κυβέρνηση διαφωνεί γιατί όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών, πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει πιο αναβαθμισμένη ασφάλεια στα αεροδρόμια μας, ενώ ο δημόσιος τομέας όχι. Η απάντηση αφήνεται στην κρίση του κόσμου.

Ως ΑΚΕΛ διαφωνούμε με την εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλειας των αεροδρομίων μας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η ανάγκη προστασίας των εθνικών και κρατικών συμφερόντων είναι αυξημένη.

Ανησυχούμε, επίσης, ότι το κόστος από την εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλειας θα μετακυληστεί στο επιβατικό κοινό ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τα τέλη στα αεροδρόμια μας, κάνοντας την Κύπρο ακόμη πιο ακριβό προορισμό.



4/2/2016