23/2/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Στον αναπνευστήρα η δημόσια υγεία εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας,
της κοινωνικής αναλγησίας και της επιδίωξης της κυβέρνησης Συναγερμού-Αναστασιάδη να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσηλευτών, το ΑΚΕΛ θέλει να υπογραμμίσει ότι ο δημόσιος τομέας της Υγείας βρίσκεται όντως στην εντατική, όχι όμως εξαιτίας των λειτουργών υγείας και της δυναμικής διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Βρίσκεται υπό κατάρρευση εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού και του κουρέματος 185 τόσων εκ. από τους προϋπολογισμούς για την υγεία, την ώρα που λόγω της κρίσης αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των συμπολιτών μας που προσφεύγουν στο δημόσιο τομέα υγείας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της συντριπτικής πλειοψηφίας των λειτουργών υγείας, η δημόσια υγεία βρίσκεται στο αναπνευστήρα γιατί η κοινωνική αναλγησία των κυβερνώντων και η μονομανής επιδίωξη τους να εξυπηρετήσουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ασφαλιστικά και άλλα, οδήγησε στις Ελληνικές καλένδες την κατά τα άλλα μνημονιακή υποχρέωση για το ΓΕΣΥ και για αναδιοργάνωση-αυτονόμηση των νοσοκομείων.
Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνώντες καλά κάνουν να συνηθίσουν πλέον, να βλέπουν τον κόσμο της εργασίας και γενικότερα τους πολίτες να διεκδικούν πίσω την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα που τους στέρησε η καπιταλιστική κρίση, η τραπεζική ληστεία και η νεοφιλελεύθερη θεραπεία που επέβαλε η εσωτερική και εξωτερική τρόικα.
23/02/2016