12/2/16

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε ισχυρισμούς του Προέδρου της ΕΔΕΚ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
  σε ισχυρισμούς του Προέδρου της ΕΔΕΚ


Αναφορικά με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκρυψε στοιχεία των διαπραγματεύσεων από τη Βουλή και ο ίδιος αποκαλύπτει πρόνοιες που δήθεν γνωρίζει να έχουν συμφωνηθεί στο τραπέζι των συνομιλιών, επικαλούμενος μάλιστα την ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο, επιθυμούμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Οι ισχυρισμοί του κ. Σιζόπουλου για συγκεκριμένες πρόνοιες στο τραπέζι των συνομιλιών ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Και επειδή ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ πραγματοποιεί δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών, αν πραγματικά θέλει δημιουργικά να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, να ξαναμελετήσει τα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και να καλέσει ενώπιον των συλλογικών Οργάνων του κόμματος του τον διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, ώστε υπεύθυνα και εξαντλητικά η ΕΔΕΚ να ενημερωθεί για όσα ο Πρόεδρός της ισχυρίζεται ότι αποτελούν συγκεκριμένες τάχα πρόνοιες που συμφωνήθηκαν ή συζητούνται στο τραπέζι των συνομιλιών.