17/2/16

Οι χρόνιες παθήσεις έχουν ως αποτέλεσμα 500 εκατομμύρια μέρες ασθενείας τον χρόνο στην Ευρώπη με κόστος άνω των 34 δισ. ευρώ.


''Η διασυνοριακή θεραπεία για χρόνιες παθήσεις, αλλά και οι πολιτικές απασχόλησης αποτελούν σημαντικούς τομείς στους οποίους η ΕΕ έχει ρόλο να επιτελέσει''


Οι χρόνιες παθήσεις έχουν ως αποτέλεσμα 500 εκατομμύρια μέρες ασθενείας τον χρόνο στην Ευρώπη με κόστος άνω των 34 δισ. ευρώ. Αποτελούν μία από τις 5 αιτίες αναπηρίας στην Ευρώπη και αυξάνουν τους κινδύνους για άλλα προβλήματα υγείας, κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια.

Οι χρόνιες παθήσεις επηρεάζουν το 20% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης ωστόσο παρατηρείται κακή διαχείριση και έλλειψη ικανοποιητικών πολιτικών που θα προσφέρουν στους ασθενείς τα απαραίτητα για την διαβίωση τους.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου είχε σήμερα συνάντηση στις Βρυξέλλες με αντιπροσωπεία οργανώσεων που εκπροσωπούν γιατρούς, αλλά και ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τις Οργανώσεις European Pain Federation, Pain Alliance Europe και Grunenthal.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από την κ. Χατζηγεωργίου τη συνδρομή του ώστε αυτά τα ζητήματα να βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών της Ένωσης ώστε να δοθεί η αναγκαία διέξοδος σε ασθενείς και γιατρούς στην βελτίωση της διαχείρισης της θεραπείας αυτών των ασθενειών. 

Θυμίζουμε πως ο κ. Χατζηγεωργίου είναι αντιπρόεδρος του Interest Group για ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από τη θέση αυτή σε τακτά διαστήματα αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων-συζητήσεων με αντικείμενο την διασυνοριακή θεραπεία και τα δικαιώματα ασθενών με χρόνιες παθήσεις.