6/2/16

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1200 06/02/2016 ΜΕΧΡΙ 1800 07/02/2016 (ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ B


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1200 06/02/2016 ΜΕΧΡΙ 1800 07/02/2016
(ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

Η χαμηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από απόψε.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τοπικά αναμένονται βροχές ή μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια παροδικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και στα ανατολικά, κυματώδης στα βόρεια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά.
Απόψε αρχικά αναμένονται τοπικά βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά στα ανατολικά δυνατό να πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, το πρωί μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα καταστούν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά το πρωί, στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που θα εμφανίζονται από νωρίς το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή τοπική παροδική χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ώρα έκδοσης: 1100 Ημερομηνία: 06/02/2016