26/1/16

Διεθνές Συνέδριο για την Τουρκία, το Κουρδικό και την σχέση της χώρας με την ΕΕ.

Διεθνές Συνέδριο για την Τουρκία, το Κουρδικό και την σχέση της χώρας με την ΕΕ.


Αύριο ζωντανά στις 09.00 το πρωί (10.00 ώρα Κύπρου) στο  http://www.guengl.eu/news/article/events/12th-international-conference-on-the-european-union-turkey-and-the-kurds-26

Ανάμεσα σε άλλους θα μιλήσουν ο Συμπρόεδρος του HDP Selahatin Demirtas, ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, η βραβευμένη με το βραβείο Ζαχάρωφ Leyla Zana, οι υποψήφιοι για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Shirin Ebadi (Ιράν) και José Ramos-Horta (πρώην Πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ),  ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ Peter Galbraith και πολλοί άλλοι επιφανείς ακαδημαϊκοί και ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ασχολούνται με το ζήτημα.

Στην δική του ομιλία, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ  θα καταθέσει τις απόψεις του για τον στρατηγικό ρόλο της Κύπρου  στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τις πολιτικές επιπτώσεις  που πιθανή λύση του κυπριακού θα έχει στο εσωτερικό και στη διεθνή θέση της Τουρκίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την υψηλή αιγίδα του Noam Chomsky, του Αρχιεπισκόπου Desmond Tutu, του Δρ. Shirin Ebadi, του Τούρκου συγγραφέα Vedat Turkali, της Leyla Zana και της Bianca Jagger (πρέσβειρας καλής θέλησης του Συμβουλίου της Ευρώπης)