26/1/16

Δήλωση αντιπροέδρου Σίμου Αγγελίδη-Η «έξοδος» της Κύπρου από το Μνημόνιο

Δήλωση αντιπροέδρου Σίμου Αγγελίδη-Η «έξοδος» της Κύπρου από το Μνημόνιο


Το περιβόητο success story δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της ληστείας/κουρέματος των καταθέσεων των πολιτών ύψους 9,4 δις  και το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα με ζημιά 3,4 δις  για να μπορέσει να δανειστεί η Κυβέρνηση 1 δις από το ΔΝΤ και  5,8 δις από Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

26 Ιαν. 16
Μπορεί να πανηγυρίζει ο Υπουργός Οικονομικών για την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, αλλά οι πραγματικότητες είναι πολύ διαφορετικές. 
Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη και τη μόνιμη επωδό για μεταρρυθμίσεις, δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η υπόλοιπη Κυβέρνηση μπορεί να κάνει τα λόγια έργα.
Ως Κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευτεί την κρίση σε τομείς που απαιτούσε ο λαός και χρειαζόταν η κοινωνία.
·        Το δημόσιο εξακολουθεί να λειτουργεί με ρυθμούς του 80.
·        Η μεταρρύθμιση στο δημόσιο αναλώθηκε αποκλειστικά στην αξιολόγηση του προσωπικού, άσχετο αν οι διορισμοί σε συμβούλια ήταν αποκλειστικά κομματικοί χωρίς να εξετάζονται τα προσόντα των διορισθέντων.
·        Η κατάσταση στην παιδεία και στην  υγεία είναι τραγική αφού η Κυβέρνηση για να πάρει τα εύσημα της Τρόικας επέλεξε να κάνει αποκοπές στους δυο αυτούς νευραλγικούς τομείς  παίζοντας με την υγεία των πολιτών και τη μόρφωση των παιδιών.
·        Οι ημικρατικοί οργανισμοί όχι μόνο δεν εκσυγχρονίστηκαν αλλά η Κυβέρνηση αναλώθηκε στα παζάρια με τις συνδικαλιστικές ομάδες των Ημικρατικών.
·        Στην τοπική αυτοδιοίκηση καμία μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει γιατί ακόμη ο αρμόδιος Υπουργός δεν κατάφερε να περάσει τη γραμμή του.
·        Η σπουδαία επιτυχία της εξόδου από το μνημόνιο το Μάρτιο  είναι απλά λήξη της σύμβασης όπως είχε υπογραφτεί από το 2013 . Και η Κυβέρνηση ψεύδεται όταν λέει ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο γιατί η πραγματικότητα είναι πως μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του δανείου, θα βρισκόμαστε υπό τη συνεχή επιτήρηση της Τρόικα.