15/1/16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Γ. Λιλλήκας: «Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε όλη την διάθεση να βοηθήσουμε τον Πρόεδρο, δεδομένου όμως ότι και ο ίδιος θα μας βοηθήσει με την ενημέρωσή, ώστε να του υποβάλουμε τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις και βεβαίως εναπόκειται στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφασίσει εάν του είναι χρήσιμες και εάν θα τις αξιοποιήσει ή όχι».

15 Ιαν. 16
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργου Λιλλήκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Λιλλήκας μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν καθαρά το κυπριακό πρόβλημα. Συζητήσαμε για τις εξελίξεις και με ενημέρωσε ο Πρόεδρος για όλα όσα μεσολάβησαν από το τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο μέχρι και σήμερα. Του εξέφρασα τις δικές μου απόψεις και εκτιμήσεις και συμφωνήσαμε όπως διατηρήσουμε την επικοινωνία αυτή. Πρόθεσή μας, όπως το έχω κατ' επανάληψη πει, ακόμα και σε σημεία όπου διαφωνούμε, δεν πρόκειται απλά να ασκούμε κριτική.
Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε όλη την διάθεση να βοηθήσουμε τον Πρόεδρο, δεδομένου ότι και ο ίδιος όμως θα μας βοηθήσει με την ενημέρωσή, ώστε να του υποβάλουμε τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις και βεβαίως εναπόκειται στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφασίσει εάν του είναι χρήσιμες και εάν θα τις αξιοποιήσει ή όχι. Θεωρούμε ότι η λύση του Κυπριακού αφορά όλους και δεν μπορεί να το διαχειριστεί είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από μόνος του, είτε μια μικρή ομάδα.
Η ποιότητα της λύσης του Κυπριακού θα επηρεάσει τη ζωή ολόκληρου του λαού. Κατά συνέπεια, έχουμε ευθύνη όλοι να προσπαθήσουμε, στο βαθμό που και ο ίδιος ο Πρόεδρος το επιθυμεί και μας επιτρέπει, με τις προτάσεις μας να συμβάλουμε στο να εξευρεθεί η καλύτερη λύση, η οποία να είναι δίκαιη ώστε να μπορεί παράλληλα να είναι λειτουργική και βιώσιμη. Ο ίδιος όμως θα κρίνει το ποιές πολιτικές θα ακολουθήσει. Δεν έχουμε την απαίτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ακολουθήσει τη δική μας πολιτική. Εκείνο που ζητούμε είναι να μας επιτρέψει να τον βοηθήσουμε με εναλλακτικές προτάσεις και αναλύσεις για να μπορέσει και ο ίδιος να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Κυπριακό».