8/12/15

Επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Βουλής

Επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Βουλής
των Αντιπροσώπων στην Κύπρια αθλήτρια Κυριακή Κουττούκη


Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Κυριακή Κουττούκη, την πρωταθλήτριά μας, που για ακόμα μία φορά μας έκανε περήφανους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Τάε Κβον Ντο που διεξήχθη στη Ρουμανία.
 
Μέσω αυτής της λιτής αλλά συμβολικής τελετής, θέλουμε ως πολιτεία να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε την Κυριακή για αυτή της τη διάκριση, αλλά και για τη συνολική λαμπρή της πορεία στο ολυμπιακό άθλημα του Τάε Κβον Ντο.  
 
Αγαπητή μας Κυριακή,
 
Η αριστεία σου αποτελεί για τους νέους της Κύπρου ελπίδα και κίνητρο, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους, αντλώντας από το παράδειγμά σου, να επενδύσουν στα ταλέντα τους, να αγωνιστούν και να διακριθούν. Στα πλαίσια της κρίσης που βιώνουμε, που, πέρα από οικονομική, είναι και κρίση πολιτισμού και αξιών, η ανάγκη για πρότυπα είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Η αφύπνιση της δημιουργικότητας των νέων μας και η επιδίωξη υψηλών στόχων μπορούν και πρέπει να οδηγήσουν την κοινωνία μας σε ένα καλύτερο αύριο.  
 
Η επίτευξη κάθε στόχου απαιτεί αγώνα και θυσίες. Αναγνωρίζοντας την προσήλωσή σου στους δικούς σου στόχους, θα ήθελα, ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, να σε συγχαρώ για τη μέχρι τώρα πορεία σου, το ήθος και την εργατικότητά σου και να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, αλλά και στις σπουδές σου. Εκ μέρους όλου του Σώματος εύχομαι  επιστέγασμα και ανταμοιβή των προσπαθειών σου να είναι η εξασφάλιση συμμετοχής στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Σε αυτό το σημείο εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην οικογένεια της Κυριακής και στον προπονητή της κ. Νίκο Νικολάου, καθώς και στην Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο, στον ΚΟΑ και τους χορηγούς της, που επένδυσαν σε αυτήν και στηρίζουν την προσπάθειά της.
 
Καλή συνέχεια, Κυριακή!