10/12/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Ουκρανία
για επίσημη επίσκεψη

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Αντρη Αναστασιάδη, έφθασε σήμερα στην Ουκρανία για επίσημη επίσκεψη.
 
Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Κίεβο, και ακολούθως θα μεταβεί στο Μνημείο του Holodomor, όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα παραστεί σε τελετή στη μνήμη των θυμάτων του Holodomor.
 
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Petro Poreshenko , με τον οποίον θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο περιθώριο των συνομιλιών θα υπογραφούν διμερείς Συμφωνίες και Πρωτόκολλα Συναντίληψης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει, επίσης, το Φόρουμ που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας κ. Arseniy Yatsenyuk και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Volodymyr Groysman .
 
Στην Ουκρανία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.     

---------------------