7/10/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Οικονομία

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Οικονομία


Οι απαντήσεις σε όσους ασκούν κριτική κατά της Κυβέρνησης για την οικονομία δίδονται από τις ίδιες τις εξελίξεις, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με την οικονομία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «σε σχέση με την κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση στα θέματα οικονομίας οι απαντήσεις δίδονται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει αναβαθμιστεί η κυπριακή οικονομία από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης; Δεν είναι θετικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από το μνημόνιο; Δεν είναι θετική η εξέλιξη ότι βγαίνουμε στις αγορές;

Το μήνυμά μας προς τα κόμματα, προς όλους αυτούς που ασκούν κριτική είναι ότι, η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και που είναι η συνετή πολιτική της Κυβέρνησης και η συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τους κοινωνικούς εταίρους και πάνω από όλα τον κυπριακό λαό, θα συνεχιστεί.

Η Κυβέρνηση αυτή, ειδικότερα στα θέματα οικονομίας, δεν πολιτεύεται με χρονικό ορίζοντα το 2018 όπου ολοκληρώνεται η θητεία της. Η Κυβέρνηση έχει μακροχρόνιο σχεδιασμό, ακριβώς έτσι ώστε να μην επιστρέψουμε ποτέ σε συνθήκες Μαρτίου 2013».