9/10/15

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις πρόσφατες πράξεις βίας και τρομοκρατίας στα Ιεροσόλυμα

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις πρόσφατες
πράξεις βίας και τρομοκρατίας στα Ιεροσόλυμα


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηρίζει πλήρως την δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου για τις τελευταίες επιθέσεις στα Ιεροσόλυμα και εκφράζει την βαθειά ανησυχία του σχετικά με το πρόσφατο κύμα βίας και τρομοκρατίας στα Ιεροσόλυμα και τη Δυτική Όχθη.

Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και όλες τις πράξεις βίας που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υποσκάπτουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Η απώλεια αθώων ζωών σε περιστατικά τρομοκρατίας είναι απεχθής και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους τεθλιμμένους συγγενείς και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στα τραυματισμένα θύματα.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δράσουν με αυτοσυγκράτηση, λαμβάνοντας μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης και να συνεργαστούν, ώστε οι θύτες να τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η αποκατάσταση της σταθερότητας και της ηρεμίας είναι υψίστης σημασίας.

Τα Ιεροσόλυμα είναι ιερή πόλη για τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και οι θρησκευτικοί της χώροι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού από όλους.