15/9/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα Victoria Nuland

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα Victoria Nuland
15/09/2015


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κα Victoria Nuland.
Μετά τη συνάντηση, η κα Nuland δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα μια πραγματικά παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Προσβλέπω στη συνάντηση μου με τον κ. Ακιντζί, αργότερα σήμερα.

Οι ΗΠΑ είναι πραγματικά ενθαρρυμένες από τη σκληρή δουλειά που οι δύο ηγέτες κάνουν για την ειρήνη, είναι πολύ ενθαρρυμένες από την ενημέρωση που έχουμε από τις δύο πλευρές στο νης, για τη δέσμευση που υπάρχει τώρα για να δοθεί στον κυπριακό λαό η ειρήνη, η σταθερότητα, η ευκαιρία, το μέλλον που αξίζει.

Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές μιας συμφωνίας στην Κύπρο από τους Κύπριους για τους Κύπριους. Ο ρόλος μας είναι να υποστηρίξουμε αυτή τη δυνατή διαδικασία που υπάρχει και για αυτό είμαστε εδώ σήμερα.

Επίσης, η διμερής μας σχέση με το νησί αναπτύσσεται στον τομέα της οικονομίας, στον τομέα της ασφάλειας και προσβλέπουμε ώστε ολόκληρος ο λαός της Κύπρου να επωφεληθεί επίσης από αυτό».