24/9/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα προς τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα
προς τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε χθες γεύμα εργασίας προς τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Στο γεύμα παρακάθισαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πρέσβης Mitaly I . Churkin , ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κίνας Πρέσβης Liu Jieyi , ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γαλίας Πρέσβης Fran ç ois Delattre , ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Peter Wilson και η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Πρέσβης Michele J . Sison . Από κυπριακής πλευράς, στο γεύμα παρέστησαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, ο υποψήφιος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 70 η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών Πρέσβης Αντρέας Μαυρογιάννης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα πέντε Μόνιμα Μέλη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για το τι έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ενημέρωσε, επίσης, επί ποίων θεμάτων διαφαίνονται συγκλίσεις, αλλά και ότι ο διάλογος έχει εισέλθει σε δύσκολα θέματα, η εξέλιξη των οποίων θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πώς δύναται να προχωρήσει η διαδικασία. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε, επίσης, για την συμφωνία των ηγετών για εντατικοποίηση των συναντήσεων από τον Νοέμβριο.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τα πέντε Μόνιμα Μέλη για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στο Κυπριακό και σημείωσε την ανάγκη όπως κινηθούν προς τη κατεύθυνση της Τουρκίας, η οποία μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες πρέπει να αποδείξει αυτά που δημόσια διακηρύττει περί επιθυμίας της για λύση του Κυπριακού.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις των Πρέσβεων των πέντε Μονίμων Μελών επί διαφόρων πτυχών του Κυπριακού.
______________

Newsroom and Website Administration Section