21/9/15

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία:

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Συνθέτοντας Κοινωνικο-Πολιτισμικές, Φιλοσοφικές, Παιδαγωγικές
και Τεχνολογικές Πτυχές»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης του Γραμματισμού, τον Ερευνητικό Οργανισμό CARDET και τις Διευθύνσεις της Δημοτικής, της Μέσης Γενικής και της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Συνθέτοντας Κοινωνικο-Πολιτισμικές, Φιλοσοφικές, Παιδαγωγικές και Τεχνολογικές Πτυχές». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015 και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να ενδιατρίψει στις διάφορες πτυχές του Γραμματισμού, να αναδείξει συναφή με αυτές ζητήματα και να λειτουργήσει ως μια δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής θεωρητικών θέσεων, ερευνητικών πορισμάτων και καλών πρακτικών. Το Συνέδριο απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές/τριες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες, μέλη Κυβερνητικών και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, που επιδεικνύουν ενδιαφέρον ή και δραστηριοποίηση στον Γραμματισμό.
Το Συνέδριο θα χαιρετίσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Καδής και η Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής για τον Γραμματισμό ( European Literacy Policy Network - ELINET ) δρ Christine Garbe .
Οι κεντρικές εισηγήσεις του Συνεδρίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού, είναι οι πιο κάτω:
  • «Academic Writing: Theory and Practice», από τον Dr Brian Street, Ομότιμο Καθηγητή του King’s College London.
  • «Play, Creativity and Digital Literacy in Young Children’s Tablet Use», από την δρα Jackie Marsh, Καθηγήτρια του University Of Sheffield.
  • «Διερευνώντας τις Αφηγήσεις και τη Θέση τους στην Κριτική Γλωσσική Εκπαίδευση», από τον δρ Αργύρη Αρχάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστήμιο Πατρών.
Στο Συνέδριο, πέραν των κεντρικών εισηγήσεων, θα λειτουργήσουν παράλληλες συνεδρίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, συμπόσια και εργαστήρια. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισυνάπτεται τ ο πρόγραμμα του Συνεδρίου.