24/9/15

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ, εκφράζει την αυτονόητη θέση ότι είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση καταπέλτης του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με την παύση του Β.Γ. Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Δεν πρόκειται να υπεισέλθουμε στις νομικές πτυχές της απόφασης, η οποία είναι μοναδική στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Φυσιολογικά, μας ενδιαφέρουν και μας αφορούν οι πολιτικές προεκτάσεις αυτής της απόφασης.
- Τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν με το περιεχόμενο του πορίσματος Καλλή και την αντίδραση του Ρ. Ερωτοκρίτου με τις βαρύτατες κατηγορίες που απηύθυνε κατά του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στον θεσμό και έχουν πλήξει την αξιοπιστία του.
- Σε αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Συναγερμός παρείχαν πολιτική στήριξη στον κ. Ερωτοκρίτου, είτε ανοιχτά, είτε τηρώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο Βοηθό και το Γενικό Εισαγγελέα. Πρόσθετα, σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των κομμάτων, δεν ένιωσαν καμιά ανάγκη να ζητήσουν την παραίτηση του Ρ. Ερωτοκρίτου.
- Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Ρ. Ερωτοκρίτου και η κατάχρηση της θέσης και του θεσμού τον οποίο έπρεπε να υπηρετεί, καταδεικνύει πόσο βάσιμη και δικαιολογημένη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, όταν καταγγέλλαμε αντίστοιχη συμπεριφορά του κ. Ερωτοκρίτου σε σχέση με την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Όταν μάλιστα είναι γνωστή η διαχρονική εμπάθεια του Ρ. Ερωτοκρίτου απέναντι στο ΑΚΕΛ καθώς και τα τεκμήρια των ηχογραφημένων ντοκουμέντων, το περιεχόμενο των οποίων δεν διέψευσε κανείς μέχρι σήμερα.
24/09/2015