22/9/15

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Ιρανό Υφυπουργό Εξωτερικών

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Ιρανό Υφυπουργό Εξωτερικών

 
Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ιράν, αρμόδιο για θέματα Ασίας και Ωκεανίας κ. Ebrahim Rahimpour, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου σημείωσε ως θετικό βήμα την Συμφωνία για το Ιρανικό Πυρηνικό Πρόγραμμα που συμβάλλει στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθως, ενημέρωσε τον Ιρανό Υφυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών, ενώ τόνισε παράλληλα ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας. Ευχαρίστησε δε το Ιράν για την τήρηση στάσης αρχών στο Κυπριακό.

Ο Ιρανός Υφυπουργός, αναφερόμενος στην ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, σημείωσε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών, που θα αποτελέσουν, όπως τόνισε, ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ευχήθηκε δε τη συνέχιση των συνομιλιών και τη σύντομη ευόδωσή τους για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Εκφράστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η βούληση για ενίσχυση και των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου-Ιράν.