8/6/15

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας




Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας


O Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
Ο Υπουργός Άμυνας, αφού καλωσόρισε το νέο πρέσβη, προέβη σε ενημέρωση για το έργο και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Άμυνας προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. καθώς και το κοινό σχεδιασμό στο πλαίσιο της αμυντικής σύζευξης Ελλάδας- Κύπρου.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος καθώς και οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα Ελλάδα και Κύπρος στο τομέα της ασφάλειας. Κοινή διαπίστωση είναι πως σε μια εποχή αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και σε μια περιοχή που σπαράσσεται από συγκρούσεις και έξαρση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, Κύπρος και Ελλάδα, αποτελούν βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε τις ευχαριστίες της Κύπρου για την αδιάλειπτη, σταθερή και ανιδιοτελή στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης του νησιού σε συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας.
Γραφείο Τύπου, 8 Ιουνίου 2015