19/6/15

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, απηύθυνε σήμερα επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου
συγχαίροντάς την για την πρωτοβουλία της να συστήσει την ad hoc Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους στη Βουλή των Ελλήνων και το έργο που επετέλεσε η Επιτροπή.

Χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της ομολόγου του κορυφαία έκφραση και άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, που δεν μπορεί παρά να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της δημοκρατίας, ως εργαλείο υγιών και ισορροπημένων πρακτικών, ο κ. Ομήρου τόνισε, ταυτόχρονα, πόσο σημαντική είναι η γνωστοποίηση των αιτιών, των όρων και της διαδικασίας σύναψης των εξωτερικών δανείων της χώρας, ώστε ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες να μπορέσουν να σχηματίσουν ιδίαν άποψη με διαφάνεια και νηφαλιότητα.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πόρισμα της Επιτροπής θα αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σημείωσε ότι η άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση που διέρχεται η χώρα, δεν συνάδει με τις αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία να επιδείξει η Ευρώπη τη δέουσα αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, επιτρέποντάς του να ελπίζει σε οικονομική ανάταση και επάνοδο σε συνθήκες σταθερότητας, κοινωνικής αξιοπρέπειας και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.