18/6/15

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Γεωργιανό ομόλογό του

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού
συναντήθηκε με τον Γεωργιανό ομόλογό του

 
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Προστασίας Μνημείων της Γεωργίας κ. Mikheil Giorgadze. Ο κ. Giorgadze βρίσκεται στην Κύπρο με κύριο σκοπό να επισκεφτεί τον χώρο αρχαιολογικών ανασκαφών γεωργιανής Μονής, στο χωριό Γυαλιά της επαρχίας Πάφου.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς που δένουν τις δύο χώρες και εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα του Πολιτισμού.

Ο κ. Καδής, αρχικά, εξέφρασε τη συμπάθειά του στον Γεωργιανό Υπουργό για τη θεομηνία που έπληξε την Τυφλίδα πρόσφατα και ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα.   Ακολούθως, περιέγραψε τις προσπάθειες που γίνονται στην Κύπρο για την αναδιάρθρωση των δομών διαχείρισης θεμάτων του πολιτισμού και τη διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής στον τομέα του Πολιτισμού.
 
Ο κ. Giorgadze αναφέρθηκε στον χειρισμό που τυγχάνουν τα θέματα Πολιτισμού στη Γεωργία και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που αξιοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Creative Europe” στην Κύπρο για υποστήριξη του Πολιτισμού.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι για μια πιο συγκροτημένη προσέγγιση στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει ετοιμαστεί προσχέδιο Μνημονίου Πολιτιστικής Συνεργασίας, το οποίο θα διαβιβαστεί στη γεωργιανή πλευρά για απόψεις, έτσι ώστε σύντομα να είναι έτοιμο προς υπογραφή.