19/6/15

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ


Είναι τουλάχιστον εκπληκτικό ότι εκείνοι που έβλεπαν τους δείκτες των δημοσίων οικονομικών να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον κατά τη διακυβέρνησή τους, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια για να αποφύγουν την οικονομική κατάρρευση, επικρίνουν την παρούσα Κυβέρνηση.

Η παρούσα Κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε όχι μόνο να αποτρέψει την πλήρη και άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και να επαναφέρει τους δείκτες της οικονομίας σε σημείο όπου διεθνώς κάνουν λόγο για θαύμα, να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα, να επαναφέρει τη χώρα στις αγορές, να περάσει έξι συνεχόμενες αξιολογήσεις με επιτυχία, αλλά και να πετύχει οκτώ αναβαθμίσεις από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Οι επικριτές είναι αυτοί οι ίδιοι που πριν από λίγες μέρες ξεσπάθωναν κατά της Κυβέρνησης βάσει προβλέψεων για οριακή ύφεση για το 2015 και διαψεύστηκαν πανηγυρικά όταν οι πραγματικοί αριθμοί κατέγραφαν έστω οριακή ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Τώρα, επικεντρώνουν την αντιπολιτευτική τους διάθεση στον αποπληθωρισμό και τα στοιχεία περί μείωσης γενικά των μισθών στην Κύπρο.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε –και αυτή είναι η μοναδική πραγματικότητα- ότι οι οποιεσδήποτε μειώσεις μισθών ή συντάξεων στον δημόσιο τομέα έγιναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, ενώ οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα ήταν απόρροια της πρωτοφανούς κρίσης που έπληξε τη χώρα μας, επειδή κάποιοι αρνούνταν πεισματικά να λάβουν τα αναγκαία μέτρα στον κατάλληλο χρόνο.