4/5/15

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ), στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Άδωνης Παπακωνσταντίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι από τη συνάντηση υπάρχουν θετικά στοιχεία «υπό την έννοια ότι έχουμε μπει σε ορισμένες λεπτομέρειες για τα θέματα που μας απασχολούν».

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν δύο συγκεκριμένα θέματα. «Το ένα αφορά την ανάληψη της διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής από τους πιστωτές που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από τους καταθέτες». Σημείωσε ότι θέση του Συνδέσμου είναι να υπάρξει σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, να γίνουν εκλογές για να δημιουργηθεί ένα Συμβούλιο, που θα αναλάβει τη διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Ανέφερε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν «το 9,6% που διατηρεί η Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου, οι θυγατρικές τράπεζες της Λαϊκής στο εξωτερικό και οι αγωγές που έχουν κινηθεί από την Λαϊκή.

Καταλήξαμε στο ότι πέραν της συζήτησης στη Βουλή, με οδηγίες του Προέδρου, ανέλαβε πρωτοβουλία ο Υπουργός Οικονομικών για να συζητήσει με την Κεντρική Τράπεζα», έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις προς το σκοπό αυτό.

«Το δεύτερο θέμα ήταν η οικονομική πρόταση που έχουμε εκπονήσει και περιέχει πάρα πολλά στοιχεία από αυτό που είχε ονομαστεί ως Ταμείο Αλληλεγγύης από τον Πρόεδρο. Συζητήσαμε σε βάθος ορισμένα θέματα για την πρόταση αυτή, θα συνεχίσει η συζήτηση σε επίπεδο Υπουργού Οικονομικών για να μελετήσουμε όλες τις πτυχές και να δούμε ποιες από αυτές είναι άμεσα υλοποιήσιμες και ποιες θα ακολουθήσουν σε βάθος χρόνου».

Ερωτηθείς είπε ότι «στόχος της πρότασής μας είναι όταν και εφόσον το κράτος είναι σε θέση να μπορέσει να αποκαταστήσει την αδικία που έχει γίνει».

___________