21/5/15

Εξαγγελία των Πλαισίων Πρόσβασης για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας

Εξαγγελία των Πλαισίων Πρόσβασης για τα
Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα   Κύπρου και Ελλάδας


Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα πλαίσια πρόσβασης για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα   Κύπρου και Ελλάδας, με βάση το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα (ΝΩΠ), το οποίο θα εφαρμοστεί στη Μέση Εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά (2015-2016). Τα αναθεωρημένα πλαίσια θα ισχύσουν για πρώτη φορά στις εξετάσεις πρόσβασης της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Επίσης, χθες, άρχισε η διανομή, στα Γυμνάσια, ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές της Γ’ τάξης για το ΝΩΠ. Οι τελειόφοιτοι μαθητές του Γυμνασίου, αυτές τις ημέρες, ενημερώνονται από τους Σύμβουλους-καθηγητές τους και καλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση επιλογής Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού για την Α’ Λυκείου, στην οποία θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά.

Από την περασμένη Δευτέρα, άρχισε τη λειτουργία της ειδική σελίδα στο πλαίσιο της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία δίνει στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις αλλαγές που εισάγονται με το ΝΩΠ στη Μέση Εκπαίδευση, τις κατευθύνσεις και τις επιλογές μαθημάτων, τα εξεταζόμενα μαθήματα κάθε τάξης και τα μαθήματα πρόσβασης, καθώς και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα.

Στη διάθεση των μαθητών και των γονιών βρίσκονται, επίσης, οι καθηγητές της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ) των Κεντρικών Γραφείων της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (τηλ. 22800931), των Επαρχιακών Γραφείων, καθώς και των Γυμνασίων και Λυκείων.

Τέλος, με σκοπό την άμεση ενημέρωση και την επίλυση όλων των αποριών, μέχρι τις 3 Ιουνίου , το κοινό μπορεί να καλεί τη δωρεάν Γραμμή Πληροφόρησης, στον αριθμό 80002121, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.