21/5/15

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου



Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με αντιπροσωπεία
Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου


Ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι συνεργασίες που αναπτύσσει με τα γειτονικά κράτη στην προσπάθεια αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων και απειλών σε μια προσπάθεια προαγωγής συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας συμβαδίζει πλήρως με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης.
Κατά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση για την πορεία της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, όπου διαπιστώθηκε η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Σημειώθηκε, επίσης, η ανάγκη για ανάληψη ενισχυμένων πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της άρσης του «εμπάργκο» έναντι της Κύπρου, αφού αποτελεί γενική διαπίστωση ότι συνιστά ένα αναχρονισμό που λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια για προαγωγή της κοινής στόχευσης για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μέσα και από την αντιμετώπιση των νέων ασύμμετρων και υβριδικών απειλών.
Την αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου αποτελούσαν ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του AHI κ. Nick Larigakis, ο κ. Leon Andris, ο κ. Costas Galanis, η κα Sophia Galanis και η κα Georgea Polizos.
Γραφείο Τύπου, 21 Μαΐου 2015