4/5/15

Επίδοση Διαπιστευτηρίων στον Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Επίδοση Διαπιστευτηρίων στον Πρόεδρο της Αιθιοπίας


Ο κ. Χαράλαμπος Καψός επέδωσε στις 2/4/2015 τα διαπιστευτήρια του ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της Αιθιοπίας κ. Mulatu Teshome Wirtu .  Σε κατ´ ιδίαν συνάντηση, ο Πρόεδρος της Αιθιοπίας   προέβη σε  επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία στους τομείς   των επενδύσεων, του τουρισμού, εμπορίου και επενδύσεων.

Ο κ.  Καψός διαβίβασε στον Πρόεδρο της Αιθιοπίας τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και το αμείωτο ενδιαφέρον του για την περαιτέρω ενδυνάμωση και σύσφιξη των αδελφικών και μακροχρόνιων σχέσεων των δύο χωρών και των λαών τους.

Στη συνέχεια  εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την ανεκτίμητη υποστήριξη της Αιθιοπίας στις προσπάθειες για λύση του μακροχρόνιου προβλήματος της Κύπρου και τον κάλεσε όπως διατηρήσουν την ίδια στάση στη βάση αρχών.   Ακολούθησε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πρόσφατη διαπραγματευτική διαδικασία που ακολούθησε την Κοινή   Διακήρυξη του Φεβρουαρίου, 2014.

Τέλος ο κ. Καψός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Αιθιοπίας ότι και αυτός με τη σειρά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων τους σε όλους τους διμερείς και πολυμερείς τομείς.

Ο Πρόεδρος Wirtu ανταπέδωσε τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει στη βάση αρχών να υποστηρίζει την Κύπρο και τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος της και ευχαρίστησε για τη στάση της Κύπρου για βοήθεια από την ΕΕ