28/5/15

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τις έρευνες για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
για τις έρευνες για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

 
Κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει την χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα που οδήγησε στη σύλληψη ενός Λιβάνιου κατόχου επικίνδυνης ύλης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι ήταν μια επιχείρηση που εμπίπτει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται από την Αστυνομία για σκοπούς ασφάλειας και έχει κατασχεθεί μεγάλη ποσότητα υλικού, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά και το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και για άλλους σκοπούς μετά από πρόσμιξη με άλλα υλικά. Ερωτηθείς εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με θέματα τρομοκρατίας, απάντησε ότι «ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και οι οποιεσδήποτε διασυνδέσεις, εάν υπάρχουν, θα διερευνηθούν και αξιολογηθούν».
 
Ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι τόσο οι Μυστικές Υπηρεσίες Ασφαλείας της Δημοκρατίας όσο και η Αστυνομία, λαμβάνουν συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ώστε όταν υπάρχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και υποψίες που πρέπει να διερευνηθούν, αυτές διερευνώνται και συμπλήρωσε ότι «η περίπτωση αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον των Υπηρεσιών Ασφαλείας και οδήγησε στη σύλληψη του Λιβάνιου και την κατάσχεση της νιτρικής αμμωνίας».
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η δίκη του συλληφθέντος θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο κ. Υπουργός ανέφερε: «Όταν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, και επειδή ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και κανείς δεν μπορεί ακόμη να πει εάν συνδέεται ή δεν συνδέεται με οποιαδήποτε προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για προστασία των ερευνών και των μαρτύρων. Δεν πρέπει να προτρέχουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα, αλλά πρέπει να τονίσω ότι λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα».
______________