18/5/15

Ανακοίνωση Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Ανακοίνωση Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
18/05/2015Άστοχη χαρακτήρισε Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης την εκδήλωση διαμαρτυρίας μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην είσοδο του κτιρίου του Υπουργείου.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμβολής των μελισσών στη γεωργία και το περιβάλλον, αλλά και το πρόβλημα που δημιουργείται στην Κύπρο από τους μελισσοφάγους, ο κ. Υπουργός απέστειλε επιστολή στους ενδιαφερομένους με την οποία τους ενημέρωνε για τις ενέργειες που λαμβάνει το Υπουργείο Γεωργίας, με σημαντικότερη την ένταξη για πρώτη φορά στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Κλάδου της Μελισσοκομίας με ενισχύσεις που ξεπερνούν τα €1,6 εκ. για την πενταετία.

Ενέργειες σαν τη σημερινή, τη στιγμή μάλιστα που η επίλυση των προβλημάτων έχει ήδη τροχιοδρομηθεί, απλά προκαλούν ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας, αλλά και αχρείαστο δημοσιονομικό άχθος για την αστυνόμευση της εκδήλωσης.

Σημειώνεται δε ότι η Παγκύπρια Κίνηση Επαγγελματιών Μελισσοκόμων δεν συμμετείχε στην εκδήλωση, θεωρώντας ικανοποιητικές τις απαντήσεις του Υπουργού Γεωργίας σε επιστολή που είχε αποσταλεί προς τις δύο οργανώσεις προ ημερών.