30/4/15

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για τη λειτουργία καφενείου σε K υβερνητικό Οικισμό

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα
για τη λειτουργία καφενείου σε K υβερνητικό Οικισμό


Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ ημερ. 28/4/2015 με τίτλο «Παρανομεί η Πολεοδομία;», για καφενείο το οποίο λειτουργεί στον Κυβερνητικό Οικισμό «Τακτ-Ελ-Καλέ» και σύμφωνα με   ισχυρισμούς προκαλεί οχληρία, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Υπουργείο Εσωτερικών, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Το κατάστημα στην Οδό Πολυβίου αρ. 24 ενοικιάστηκε σε δικαιούχο για να το χρησιμοποιεί σαν καφενείο (όπως και πράττει) και όχι ως ‘Σνακ Μπαρ’ όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στη φερόμενη ως ‘καταγγέλουσα’ έχει ενοικιαστεί κατάστημα για να το χρησιμοποιεί σαν Ραφείο. Στην πραγματικότητα, όπως έχει καταγγελθεί στην Πολεοδομία από την ένοικο του καφενείου - αλλά διαπιστώθηκε και από Λειτουργό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως - το κατάστημα αυτό έχει μετατραπεί σε δωμάτιο (υπνοδωμάτιο) και δεν χρησιμοποιείται σαν Ραφείο. Πρέπει να σημειωθεί ότι και το διπλανό σπίτι ανήκει στην ένοικο του ‘Ραφείου’, γι’ αυτό και ενοχλείται από τη λειτουργία του καφενείου.

Διευκρινίζεται, επίσης, πως η χρήση καφενείου επιτρέπεται σε όλα  τα Εμπορικά Κέντρα όλων των Κυβερνητικών Οικισμών παγκύπρια και δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο ή την Κοινότητα στην οποία ευρίσκεται το συγκεκριμένο κατάστημα πριν αυτό
ενοικιαστεί».